030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Alle kinderen verdienen een kansrijke start

Hoe zorg je ervoor dat het programma Kansrijke Start zo succesvol mogelijk kan worden uitgerold? De jeugdarts kent de ouders, het sociaal domein en werkt samen met het medische domein. Daarnaast weet de jeugdarts welke interventies ontwikkeld zijn en welke interventies goed aansluiten bij de praktijk.

Huilbaby’s

Bij GGD Groningen heeft Ilse Hordijk tijdens haar opleiding tot jeugdarts een podcast ontwikkeld voor jonge ouders over huilbaby’s. Klik op de afbeelding hieronder en beluister de podcast.

Kansrijke Start in Deventer

De gemeente Deventer werkt mee aan het landelijke project Kansrijke Start om de eerste 1000 dagen van een kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Voor haar stage Maatschappij + Gezondheid is Karin Swiersema, jeugdarts bij GGD IJsselland, haar spreekkamer uitgegaan en is projectleider Kansrijke Start geworden. Als jeugdarts ging ze in overleg met de gemeente en ander coalitiepartners.. “Als jeugdarts heb je die medische achtergrond die een teammanager soms niet heeft. Als jeugdarts werk je in de praktijk. Je ziet de kinderen tijdens de consulten en je weet daardoor wat er speelt.” Aldus Karin Swiersema.

Tijdens haar M&G-stage in de opleiding tot jeugdarts heeft Mireille Platter zich beziggehouden met de implementatie van de visie van VeiligheidNL: “Van Beschermen naar Versterken” binnen de JGZ 0-12. Ze heeft binnen haar GGD een beleidsstuk hierover uitgebracht en praktische tools ontwikkeld voor de JGZ-professional. Een korte samenvatting van haar werkzaamheden heeft ze mogen presenteren tijdens een webinar over dit onderwerp, georganiseerd door VeiligheidNL.

Terug naar “Wat heb je aan een jeugdarts?”