Ga naar de inhoud

Wat heb je aan een jeugdarts?

TNO en NSPOH leiden jaarlijks zo’n 60 artsen op tot jeugdarts (eerste fase) en 45 jeugdartsen op tot arts M+G (tweede fase). Weet je wat dit voor jouw organisatie kan opleveren? Deze artsen beschikken na hun opleiding over adequate medische kennis en ze zijn in staat deze te vertalen naar het publiek-sociaal domein.

Klik op de afbeelding hieronder om de interactieve pdf te openen. Beweeg met de cursor over de afbeelding voor extra informatie en klik door naar de pagina over dit onderwerp.

Facts and figures

Tussen 2017 en 2021 zijn 332 artsen gestart aan de tweejarige eerste fase opleiding tot jeugdarts KNMG. In dezelfde periode hebben 153 jeugdartsen KNMG hun opleiding voortgezet en zijn ze aan de tweede fase opleiding arts maatschappij + gezondheid begonnen.

Opleiding tot jeugdarts

Voor de eerste fase opleiding tot jeugdarts KNMG kun je terecht bij NSPOH en TNO (opent in nieuw tabblad). NSPOH biedt ook de tweede fase van de opleiding maatschappij + gezondheid.

Taken van jeugdartsen in de jeugdgezondheidszorg

In november 2021 publiceerde (opent in nieuw tabblad) de AJN, de wetenschappelijke vereniging van en voor jeugdartsen in Nederland, een document over het werkterrein met daarin handvatten voor de invulling van taken voor de verschillend opgeleide jeugdartsen, werkzaam bij JGZ-organisaties.