NSPOH

RSS

Zodra wij  iets nieuws hebben op nspoh.nl krijgt u een melding: Snel nieuws via RSS


NSPOH biedt een RSS-feed aan op deze website. RSS (ofwel really simple syndication) is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe informatie op www.nspoh.nl. Abonneer u op de RSS-feed en iedere keer als de site wordt geactualiseerd krijg u een melding.


Wat is RSS?
RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van favoriete websites. Bezoekers hoeven niet meer te surfen naar internetpagina's om te kijken of de pagina's zijn gewijzigd.

Zij kunnen zich abonneren op RSS-feeds van hun favoriete sites en krijgen dan via RSS automatisch een boodschap wanneer webpagina's zijn geactualiseerd. De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de oorspronkelijke website uit. Voor websites is RSS een interessante manier om meer bezoekers te trekken.


Hoe gebruik ik RSS?
Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een 'RSS-lezer' nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm.

Een gebruiker moet zich vervolgens met behulp van de RSS-lezer 'abonneren' op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van de homepage van NSPOH. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding. Vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft. De internetbrowser Firefox en het bijbehorende e-mailprogramma Thunderbird beschikken standaard al over RSS-functionaliteit.


Waar vind ik een RSS nieuwslezer?
Er zijn diverse RSS-lezers, programma's om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar.


Windows
SharpReader, een simpel programma dat doet wat het moet doen.
Mac OS X
NetNewsWire, elegant programma, gemakkelijk in gebruik.
Linux
Straw, goede nieuws-aggregator.
Web
Bloglines, lees RSS-feeds vanaf elke browser. Met indicator voor nieuwe feeds.

Meer RSS-programma's op blogspace.com/rss/readers en elders op het web.