NSPOH

Voor werkgevers: vakbekwame en inspirerende medewerkers

Goed opgeleid personeel is en blijft cruciaal voor uw organisatie. De keuze voor het juiste opleidingsinstituut speelt daarbij een belangrijke rol. De NSPOH leidt uw mensen op tot vakbekwame en inspirerende medewerkers.

Zes redenen om te kiezen voor scholing bij de NSPOH

  1. Medische vervolgopleidingen van drie sociaal geneeskundige specialismen verzekeringsgeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde en maatschappij & gezondheid, erkend door RGS.
  2. Bij- en nascholing: geaccrediteerd door ABSG en ABC1, Kwaliteitsregister V&V en Register zorgprofessionals
  3. Geworteld in de praktijk: voor professionals, door professionals.
  4. Altijd actueel, met de nieuwste trends en wetswijzigingen en de laatste stand van wetenschap.
  5. Mogelijkheid tot in-company programma's voor uw organisatie.
  6. Breed aanbod van competentiegericht, modulair en disciplinair onderwijs.

Onze scholing

De NSPOH is hét opleidingsinstituut voor organisaties en professionals in de public en occupational health. Wij leggen de lat hoog en bieden een breed aanbod van training en scholing voor een zeer diverse doelgroep: artsen, verpleegkundigen maatschappij & gezondheid, gezondheidsadviseurs, arbodeskundigen, preventiewerkers, beleidmakers, bestuurders en managers. Het resultaat: ondernemende professionals met een toegevoegde waarde voor uw organisatie. Hieronder een overzicht van al onze opleidingen, bij- en nascholingsmodules, individuele leertrajecten en in-company trainingen.

Medische vervolgopleidingen Sociale Geneeskunde

De NSPOH biedt drie vierjarige modulair opgebouwde opleidingen voor (basis)artsen. Elk leidt tot registratie in een erkend specialisme in de sociale geneeskunde met Europese erkende certificering (BIG-registratie).

  • Medische vervolgopleiding Maatschappij & Gezondheid
  • Medische vervolgopleiding bedrijfsgeneeskunde
  • Medische vervolgopleiding verzekeringsgeneeskunde

Masteropleiding

De Master of Public Health (MPH) is een tweejarige postinitiële opleiding op wetenschappelijk niveau. Het betreft een deeltijdopleiding, bedoeld voor ambitieuze professionals in het brede veld van de volksgezondheid die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière.

Opleidingen voor verpleegkundigen maatschappij & gezondheid

Twee modulair opgebouwde opleidingen voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de public health en zich willen specialiseren tot  jeugdverpleegkundige of AGZ-verpleegkundige. Voor specifieke informatie voor werkgevers: klik hier.
Een greep uit het programma: actuele ontwikkelingen en vernieuwingen in de AGZ en JGZ; het gebruik van evidence, zoals richtlijnen; kansen voor preventie, bijvoorbeeld door social media; strategisch samenwerken met ketenpartners, motivational interviewing en professionele rolontwikkeling. Aandachtsgebieden in:

Bij- en nascholing

Jaarlijks biedt bij- en nascholingsaanbod keuze uit zo’n 150 verschillende modules om kennis te verdiepen en vaardigheden aan te scherpen. Sommige modules maken deel uit van een opleiding, andere zijn specifiek ontwikkeld om professionals up-to-date te houden van ontwikkelingen en veranderingen in de public en occupational health.

Maatwerk en in-company

Opleiden is maatwerk. Binnen de public en occupational health is er steeds meer vraag naar gerichte scholing die direct aansluit bij behoeftes en ambities van een organisatie. Veel bij- en nacholingsmodules lenen zich uitstekend voor maatwerk en in-company toepassing. Daarnaast biedt de NSPOH voor individuele deelnemers of voor specifieke (kleine) groepen een individueel leertraject aan. Zie hier enkele praktijkvoorbeelden. en ons portfolio.