NSPOH

Opleiding verpleegkundige M&G

De NSPOH biedt twee modulair opgebouwde opleidingen voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de public health en zich willen specialiseren tot verpleegkundige maatschappij & gezondheid in een van de profielen: jeugdgezondheidszorg of algemene gezondheidszorg.

In september start de nieuwe leergang.
 

 

YouTube

Ilene Bakker, jeugdverpleegkundige en deelnemer aan de opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid zegt: “Sinds ik de opleiding Verpleegkundige(M&G, profiel JGZ ben gaan doen, voel ik me veel zelfverzekerder en professioneler in de uitvoering van mijn werk. De opleiding gaat over mijn eigen werkterrein. Ik leer inhoudelijk veel over mijn rol als JGZ verpleegkundige. Wat in de HBOV kort aan bod komt, wordt in deze opleiding uitgebreid behandeld, bv over opvoedondersteuning en breed, over de gezondheid van kinderen 0-19 jaar. Ik ben heel enthousiast.“

De opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid wordt gegeven door de NSPOH in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. De opleiding is speciaal bedoeld voor afgestudeerde verpleegkundigen, bijvoorbeeld jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen AGZ (algemene gezondheidszorg) die verdieping en verbreding in hun werk zoeken. De opleiding is dan ook erg praktijkgericht.

Dat de opleiding goed toepasbaar is in de praktijk ondervindt ook Fleur Stams, sociaal verpleegkundige (AGZ) bij de GGD Rotterdam Rijnmond. De opleiding komt ook haar goed van pas. “De opleiding helpt me inzicht te krijgen in mijn werk. Het leert me met een andere blik te kijken naar casuïstiek, bijvoorbeeld wanneer je meldingen krijgt  van infectieziekten. Ik ben nu dynamischer in dit complexe werkveld. De publieke gezondheid is een bijzondere tak van sport. Ik heb met veel ketenpartners te maken en weet nu beter hoe ik daarmee kan omgaan. En vanuit een ander perspectief ernaar kan kijken.