NSPOH

Beeldend werken (deel 2)

 • Print
 • Send a friend
 • Beelden zeggen meer dan duizend woorden.

  Breng uw project voor het voetlicht door uw zelfgemaakte beeldmateriaal te monteren tot een aansprekend en professioneel ogend filmpje. Zo’n filmpje kunt u gebruiken om nieuwe samenwerkingspartners te interesseren voor uw project of om projectresultaten te delen via de sociale media.

  Deelnemers die Beeldend Werken 1 hebben gevolgd en eigen beeldmateriaal hebben verzameld, leren in deze intensieve training de basistechnieken van het editen en monteren van het filmmateriaal over hun eigen gezondheidsinterventie of onderzoeksproject. Dit resulteert in een korte clip (2-3) minuten van hun (onderzoeks) project. Vanwege de persoonlijke aandacht en ondersteuning wordt deze editing training gegeven in groepen van max. 3-4 deelnemers.

  Wat u leert

  U leert in deze module de basistechnieken van het editen van films, waardoor u eenvoudige filmclipjes kunt maken. U krijgt inzicht in een goede opbouw van korte films. Ook krijgt u tips en adviezen over de handigste software en publicatietools,  en kunt u na afloop door de bomen het bos zien in het woud van (video)bestandsformaten.

  Voor wie

  Preventiemedewerkers, communicatieprofessionals, onderzoekers, projectleiders en andere professionals in de Public Health. Als basis heeft u Beeldend Werken 1 gevolgd, waarin u leert om in beelden te denken en zelf filmopnamen te maken.

  Soort scholing

  U kunt de module volgen als bij- en nascholing. De module is bovendien geschikt om incompany uit te voeren.

  Beeld werkt!

  De toepassingsmogelijkheden van film gaan tegenwoordig veel verder dan bioscoop en TV – denk maar aan internet en de sociale media, maar ook aan presentaties op congressen of andere bijeenkomsten. Inspirerende beeldverhalen spreken mensen aan en leiden tot nieuwe inzichten. Beeldend werken is daardoor op verschillende manieren te gebruiken binnen uw eigen projecten: om nieuwe samenwerkingspartners te interesseren, om subsidieverstrekkers te overtuigen, of om resultaten te delen via de sociale media.

  Hands-on training

  In een dynamische en hands-on training leert u hoe u eenvoudige filmclipjes kunt maken. U krijgt uitleg over de basistechnieken van het editen en wordt persoonlijk ondersteund bij het monteren van uw eigen filmmateriaal. Het eindresultaat: een kort filmpje van 2 à 3 minuten over uw eigen (onderzoeks)project. Voorafgaand aan deze module heeft u Beeldend Werken 1 gevolgd, waarin u heeft geleerd om in beelden te denken en zelf opnamen te maken met een eenvoudige camera.

  ​Docenten

  • drs. Hester Hollemans (Centrum Media en Gezondheid)
  • drs. Johan de Ligt (Hangklip media)

  Waar

  De module vindt plaats in Gouda. Voor aanvang is de definitieve locatie bekend en verschijnt in het rooster hieronder de oranje pin Google Maps. Door in het rooster op de pin te klikken, kunt u eenvoudig met Google Maps een eigen routebeschrijving naar de locatie maken.

  Rooster

  Datum Tijd Omschrijving Docent(en)
  06/07/2017 09:30 - 12:30 Peperstraat 35, GOUDA Ochtendprogramma Mevrouw H. Hollemans
  De heer J. de Ligt
  06/07/2017 13:30 - 16:30 Peperstraat 35, GOUDA Middagprogramma Mevrouw H. Hollemans
  De heer J. de Ligt

  Maximaal aantal deelnemers

  Het maximaal aantal deelnemers voor deze module is: 4.

  Kosten

  De kosten voor deze module bedragen € 695.
  Klik hier voor een toelichting op de prijs.

  Hoe lang

  De module duurt 1 dag (2 dagdelen).

  Accreditatie

  De module is voor 6 uur  geaccrediteerd voor (her)registratie in het kader van:

  • AbSg voor de categorie sociale geneeskunde algemeen / algemeen medisch
  • Kwaliteitsregister V&V