NSPOH

Stimedic intensief

 • Print
 • Send a friend
 • Training, die voortbouwt op de STIMEDIC Basis, waarin u uitgebreid oefent met communicatieve vaardigheden. De focus ligt hierbij vooral op communicatie volgens de "motiverende gespreksvoering".

  Wat u leert

  U maakt kennis met de uitgangspunten van motiverende gespreksvoering en de toepassing daarvan binnen de STIMEDIC-interventie om te stoppen met roken. U leert het toepassen van reflectietechnieken tijdens gesprekken met patiënten, waaronder eenvoudige reflectie, emotionele reflectie en dubbelzijdige reflectie.

  Voor wie

  Praktijkondersteuners, longverpleegkundigen, doktersassistenten, huisartsen en longartsen.

  Soort scholing

  U kunt de module volgen als bij- en nascholing. De module is bovendien geschikt om in-company uit te voeren.

  Communicatieve vaardigheden

  Als zorgprofessional weet u dat communicatieve vaardigheden cruciaal zijn om iemands rookgedrag bespreekbaar te maken. Tijdens deze training, die voortbouwt op de module STIMEDIC Basis, leert u de benodigde vaardigheden. Motiverende gespreksvoering vormt de grondslag van de module: u oefent deze gesprekstechnieken om patiënten die willen stoppen met roken te motiveren het vol te houden.

  Motiverende gespreksvoering

  De relatie tussen motiverende gespreksvoering en STIMEDIC wordt uitgediept. Hierbij komen de kenmerken en effecten van reflectief denken aan de orde, inclusief de verschillende niveaus (en soorten) van reflectie. Ook wordt aandacht besteed aan het uitlokken en herkennen van ‘verandertaal’ bij patiënten, en hoe u hierop kunt reageren.

  Actieve werkvormen

  Deze module wisselt theorie af met oefeningen, casuïstiekbespreking en rollenspellen. U kunt eigen casussen en voorbeelden uit uw dagelijkse praktijk inbrengen.

  Docent

  • Bertie Happel

  Score in eerdere evaluatie

  Een 7,6 als eindcijfer kreeg deze module in 2016 tijdens de evaluatie.75% van de deelnemers zou hem aanbevelen aan anderen.

  • "Erg nuttig, goede tips. Ook oefeningen maakten veel duidelijk.”
  • “Ervaringen en zelf oefenen zorgen ervoor dat de kennis blijft hangen en het makkelijker toe te passen is. En daarbij wil ik zeggen dat de docent het geweldig heeft gedaan. Er was genoeg tijd voor vragen en het bleef boeiend.”

  Aldus eerdere deelnemers.