NSPOH

Summerschool arbeid & gezondheid

 • Print
 • Send a friend
 • NSPOH-Summerschools zijn een begrip met een aantrekkelijk aantal scholingsuren per dag. Verwerf accreditatie tijdens een intensief, maar ook ontspannen en gevarieerd programma (met korte avondsessie), met een mix van klinische en communicatieve onderwerpen in een uitstekende ambiance, inclusief overnachting en diner.

  Wat u leert

  U verdiept zich in actuele en relevante onderwerpen op het gebied van Arbeid & Gezondheid. In korte tijd spijkert u uw vakkennis bij en scherpt u uw vaardigheden aan. U verwerft 18 uur accreditatie met een intensief en gevarieerd programma.

  Voor wie

  Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs.

  Soort scholing

  U kunt de module volgen als open bij- en nascholing. De module is bovendien geschikt om in-company uit te voeren.

  Interessant menu

  De NSPOH stelt elk jaar weer een interessant menu samen voor de Summerschool. De gevarieerde gerechten bestaan uit actuele onderwerpen uit uw dagelijkse praktijk. Tussen de gangen is er ruimte voor een amuse en ontspanning. Het programma wordt jaarlijks vernieuwd met onderwerpen uit uw vakgebied die praktisch toepasbaar zijn, actueel en relevant: 

   

  We richten in 2017 onze focus op:

  • Drugs en werk: hoe gaan we hiermee om? (Gert van Riel, verslavingsarts KNMG);
  • Whiplash, of chronisch pijnsyndroom in de arbeid (Leo Elders, bedrijfsarts-klinisch arbeidsgeneeskundige Rijndam Arbeidsrevalidatie Rotterdam)
  • Wat is de meerwaarde van het instrument Capability Approach CA voor duurzaam werken?  (Patricia van Casteren, Transzo Tilburg)
  • Slechthorendheid en tinnitus in het werk (Marten van Til, poli audiologie VUmc / klin. arbeidsgeneeskundige IKA-Ned)
  • Mindful2Work (Anne Formsma – orthopedagoog / Mindfulnesstrainer voor UvA minds)
  • Nieuwe inzichten en begeleiden van cliënten met Diabetes mellitus (Ernst Jurgens, bedrijfsarts – klinisch arbeidsgeneeskundige IKA-Ned).

  Planning

  Om u filestress te besparen, begint het programma op de eerste dag wat later. Op de tweede dag staat meestal een (fiets)uitstapje gepland naar het Park De Hoge Veluwe met bezoek aan het museum Kröller-Möller. Dit middagonderdeel is facultatief en vrij om te besteden. Na afloop keert u op de derde dag huiswaarts, voldaan en vol inspiratie met een rugzak aan kennis.

  Inspannen en ontspannen

  Het onderwijs tijdens de summerschool is actief en intensief. Daarnaast biedt het programma ruimte voor 'netwerken' en ontspannen. In drie dagen verwerft u het maximum van 18 uur accreditatie. Na de summerschool is uw (kennis)accu weer volledig opgeladen.

  Wat zegt een eerdere deelnemer:

  De Summerschool A&G verraste me. Er waren heel diverse en zeer interessante sprekers. Bovendien een leuke groep deelnemers (ook enkele AIOS bedrijfsgeneeskunde & verzekeringsgeneeskunde) en het was zeer goed georganiseerd op een top locatie : voor herhaling vatbaar!

  Caroline Strasser, AIOS bedrijfsgeneeskunde, Shell Health