NSPOH

Summerschool arbeid & gezondheid

 • Print
 • Send a friend
 • NSPOH-Summerschools zijn een begrip met een aantrekkelijk aantal scholingsuren per dag. Verwerf accreditatie tijdens een intensief, maar ook ontspannen en gevarieerd programma (met korte avondsessie), met een mix van klinische en communicatieve onderwerpen in een uitstekende ambiance, inclusief overnachting en diner.

  Wat u leert

  U verdiept zich in actuele en relevante onderwerpen op het gebied van Arbeid & Gezondheid. In korte tijd spijkert u uw vakkennis bij en scherpt u uw vaardigheden aan. U verwerft 18 uur accreditatie met een intensief en gevarieerd programma.

  Voor wie

  Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs.

  Soort scholing

  U kunt de module volgen als open bij- en nascholing. De module is bovendien geschikt om in-company uit te voeren.

  Interessant menu

  De NSPOH stelt elk jaar weer een interessant menu samen voor de Summerschool. De gevarieerde gerechten bestaan uit actuele onderwerpen uit uw dagelijkse praktijk. Tussen de gangen is er ruimte voor een amuse en ontspanning. Het programma wordt jaarlijks vernieuwd met onderwerpen uit uw vakgebied die praktisch toepasbaar zijn, actueel en relevant: 

   

  We richten in 2017 onze focus op:

  • SOLK (Jan-Willem Peterse, psychiater);
  • Drugs en werk: hoe gaan we hiermee om? (Gert van Riel, verslavingsarts KNMG);
  • Wat is de meerwaarde van het instrument Capability Approach CA voor duurzaam werken?  (Patricia van Casteren, Transzo Tilburg)
  • Whiplash, of chronisch pijnsyndroom in de arbeid (Leo Elders, bedrijfsarts-klinisch arbeidsgeneeskundige Rijndam Arbeidsrevalidatie Rotterdam)
  • Nieuwe inzichten en begeleiden van cliënten met Diabetes mellitus (Ernst Jurgens, bedrijfsarts – klinisch arbeidsgeneeskundige IKA-Ned)
  • Vitaliteit, conditie en inzetbaarheid van de oudere werknemer  (Tom Brandon, sportarts en hoofd opleidingen, Isala kliniek in Zwolle)

  Planning

  Om u filestress te besparen, begint het programma op de eerste dag wat later. Op de tweede dag staat meestal een (fiets)uitstapje gepland naar het Park De Hoge Veluwe met bezoek aan het museum Kröller-Möller. Dit middagonderdeel is facultatief en vrij om te besteden. Na afloop keert u op de derde dag huiswaarts, voldaan en vol inspiratie met een rugzak aan kennis.

  Inspannen en ontspannen

  Het onderwijs tijdens de summerschool is actief en intensief. Daarnaast biedt het programma ruimte voor 'netwerken' en ontspannen. In drie dagen verwerft u het maximum van 18 uur accreditatie. Na de summerschool is uw (kennis)accu weer volledig opgeladen.

  Waar

  De module vindt plaats in Otterlo. Voor aanvang is de definitieve locatie bekend en verschijnt in het rooster hieronder de oranje pin Google Maps. Door in het rooster op de pin te klikken, kunt u eenvoudig met Google Maps een eigen routebeschrijving naar de locatie maken.

  Rooster

  Datum Tijd Omschrijving Docent(en)
  28/08/2017 10:30 - 11:00 Houtkampweg 1, OTTERLO Start programma, inventariseren leerpunten Mevrouw C. Meulenbeld
  28/08/2017 11:00 - 14:30 Houtkampweg 1, OTTERLO Drugs en werk: hoe gaan we hiermee om? De heer G. van Rriel
  28/08/2017 16:00 - 19:00 Houtkampweg 1, OTTERLO Nieuwe inzichten en begeleiden van cliënten met Diabetes mellitus De heer J.E. Jurgens
  29/08/2017 09:30 - 12:30 Houtkampweg 1, OTTERLO SOLK De heer J.W. Peterse
  29/08/2017 13:30 - 16:00 Houtkampweg 1, OTTERLO Facultatief programma
  29/08/2017 16:30 - 19:30 Houtkampweg 1, OTTERLO Meerwaarde vh instrument Capability Approach voor duurzaam werken Mevrouw P.A.J. van Casteren
  30/08/2017 09:00 - 12:00 Houtkampweg 1, OTTERLO Vitaliteit, conditie en inzetbaarheid van de oudere werknemer De heer T. Brandon
  30/08/2017 13:00 - 16:00 Houtkampweg 1, OTTERLO Whiplash, of chronisch pijnsyndroom in de arbeid De heer L.A.M. Elders

  Maximaal aantal deelnemers

  Het maximaal aantal deelnemers voor deze module is: 20.

  Kosten

  De kosten voor deze module bedragen € 1595.
  Klik hier voor een toelichting op de prijs.

  Hotelovernachting: de NSPOH reserveert voor u een kamer. Indien u hiervan geen gebruik maakt is géén restitutie mogelijk.

  Hoe lang

  De module duurt 3 dagen en vergt circa 6 uur zelfstudie

  Accreditatie

  De module is voor 18 uur  geaccrediteerd voor (her)registratie in het kader van:

  • AbSg voor de categorie arbeid en gezondheid - bedrijfsgeneeskunde
  • AbSg voor de categorie arbeid en gezondheid - verzekeringsgeneeskunde

  Wat zegt een eerdere deelnemer:

  De Summerschool A&G verraste me. Er waren heel diverse en zeer interessante sprekers. Bovendien een leuke groep deelnemers (ook enkele AIOS bedrijfsgeneeskunde & verzekeringsgeneeskunde) en het was zeer goed georganiseerd op een top locatie : voor herhaling vatbaar!

  Caroline Strasser, AIOS bedrijfsgeneeskunde, Shell Health