Informatie over de opleiding arts M+G (eerste fase)
Sta je met je ene been in de geneeskunde en met je andere in de maatschappij? En wil je je als arts specialiseren op dit snijvlak? Doe dan de opleiding arts maatschappij + gezondheid. Voor meer informatie over de tweede fase van de opleiding, klik hier (opent in nieuw tabblad).
Beleid, visieontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek
Als arts maatschappij + gezondheid is samenwerking met andere disciplines vanzelfsprekend. Economen, gezondheidswetenschappers, epidemiologen, beleidsmakers, verpleegkundigen, bestuurders en politici: allen zijn van invloed op de volksgezondheid.
Het werk van een arts M+G is zeer veelzijdig. Je combineert medisch inhoudelijke kennis met kennis over collectieve preventie, gedragsverandering en epidemiologie. Voor welk profiel je ook kiest, je werkt toe naar een situatie waarin je doelgroepen gezonder worden en over gezondheidsvaardigheden beschikken, waarin ze zich krachtig tonen en zelf de regie nemen. Waar nodig grijp je in, maar tot die tijd sta je als adviseur aan de zijlijn. De opleiding arts maatschappij + gezondheid bereidt je hierop voor.
Opzet opleiding
Deze medische vervolgopleiding bestaat uit twee fases van ieder twee jaar. Het grootste deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Het instituutsonderwijs is daarin ondersteunend.
Eerste fase
In de eerste fase leg je je sociaal geneeskundige basis en specialiseer je je in één van de acht profielen:
In enkele gevallen pas je niet in één van de bovenstaande profielen. Wil je je toch laten opleiden tot arts M+G? Neem dan contact met ons op voor informatie over de vrije richting.
Een diploma leidt tot een KNMG-registratie als profielarts. Met die registratie kun je deelnemen aan de tweede fase van de opleiding. Dit leidt tot inschrijving in het BIG-register als arts maatschappij + gezondheid.