NSPOH

Nieuwe scholing over Stoppen met roken

Gepubliceerd op 13 juni 2017

Vanaf 2011 organiseerde de NSPOH de Stimedic modulen voor professionals die willen leren over het begeleiden bij het stoppen met roken. Met enige regelmaat update de NSPOH alle bij- en nascholing. Zo is ook onze scholing over begeleiding bij Stoppen met roken vernieuwd. Met enige trots presenteren we nu:

  • Stoppen met rokenStoppen met roken: Tabaksverslaving

U leert over de fysieke gevolgen van roken, tabaksverslaving en gedragsverandering. Ook krijgt u inzicht in de eigen normen rond roken en oefent u gespreksvaardigheden die nodig zijn bij de begeleiding van stoppers, gebaseerd op de motiverende gespreksvoering. Door eigen casuïstiek en voorbeelden uit uw dagelijkse praktijk in te brengen, verhoogt u uw leerervaring. We reiken u handvaten aan om de begeleiding te implementeren in de beroepspraktijk. Deze onderwerpen kwamen voorheen aan bod bij de Stimedic Basis.

  • Stoppen met roken: Motiveren kun je leren 

Deze verdiepende training gaat in op diverse vormen van motiveren bij stoppen met roken. Naast de motiverende gespreksvoering worden ook andere methoden zoals uit de NLP belicht. U leert reflectietechnieken toepassen tijdens gesprekken met patiënten, waaronder eenvoudige reflectie, emotionele reflectie en dubbelzijdige reflectie. Deze onderwerpen kwamen voorheen aan bod bij de Stimedic Intensief.

Sanne (drs. S.) RengelinkMeer informatie en startdata?

Klik op Stoppen met roken. Of neem contact op met onze opleider/adviseur Sanne Rengelink, e-mail s.rengelink@nspoh.nl, telefoon 030- 8100530.