De manier waarop we communiceren met onze pubers is vaak gewelddadiger dan we denken. Volwassenen en opvoeders praten vaak ‘tegen’ de puber in plaats van ‘met’ hen. Echt praten is contact maken zonder je zin te willen krijgen. Als er echt contact ontstaat, komt de meest zwijgzame puber uit zijn schulp. Leer omgaan met puberaal gedrag, zoals weerstand, tegenzin, desinteresse, gebrek aan motivatie en ‘kort van (spreek)stof zijn’.
“Heel veel geleerd. Niet alleen het communiceren met pubers maar ook algemener, hoe ik mijn vak kan verstaan. En dat vind ik erg waardevol”
Communiceren met pubers
Datum: 2 juni 2023
Duur: 1 dag
Wel of geen autisme? Het is een vraag die vaak gesteld wordt in de jeugdgezondheidszorg. Bij heel jonge kinderen is het lastig om signalen van autisme te herkennen. In deze nascholing leer je de signalen van Autisme Spectrum Stoornis herkennen bij het jonge kind van 1-3 jaar.
Signalen van autisme bij het jonge kind herkennen
Datum: 9 juni 2023
Duur: halve dag
MAZL staat voor Meer Aandacht voor Ziekgemelde Leerlingen. Met MAZL wordt er proactief gereageerd op ziekteverzuim signalen. De scholen, JGZ-instellingen en gemeenten werken autonoom samen om snel de problematiek te herkennen en een passende oplossing te bieden. In deze nascholingsmodulen leer je scholen te motiveren en ondersteunen in het toepassen van de MAZL-methodiek en daarnaast te adviseren met betrekking tot ziekteverzuim.
MAZL-scholing
Datum: 13 juni 2023
Duur: 2 dagen
Leer (zelfzorg)medicatie voorschrijven, adequaat eerste hulp verlenen in de spreekkamer en de oorzaken en behandeling van de meest voorkomende kwalen zoals astma-achtige klachten, obstipatie, diarree, koorts en huidinfecties.
“Nooit geweten dat eten in de buggy gevaarlijk kan zijn”
Top 10 kleine kwalen in de spreekkamer van de JGZ
Datum: 19 juni
Duur: 1 dag