Geluid is een bron van hinder en onafhankelijk daarvan een bron van gezondheidsverlies. Werk je als adviseur milieu & gezondheid en heb je nog niet zoveel ervaring met geluid als gezondheidsrisico? Dan is deze module van één dagdeel bijzonder geschikt voor jou. Je krijgt basiskennis over geluid als natuurkundig verschijnsel en de relatie met (ervaren) gezondheid. Hiermee kun je situaties in de praktijk beoordelen en erover adviseren aan burgers en gemeentes.
Dit onderwijs is een onderdeel van de opleiding arts medische milieukunde (1e fase M+G). Je kunt dit onderwijs volgen als bij- of nascholing.
Je krijgt een presentatie van achtergrond, gezondheidskundige risico’s, de beoordeling en advisering van geluid als gezondheidsrisico.
De volgende onderwerpen komen aan bod: basisprincipes geluid, verschil geluid als natuurkundig verschijnsel en de menselijke waarneming, veel gebruikte dosismaten, lichamelijke reactie op geluid, gezondheidseffecten, gezondheidskundige normen en advisering. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan hinder van bromtonen en laagfrequent geluid.
Globaal lezen:
Medewerkers bij de GGD die betrokken zijn bij de beoordeling en advisering over het geluid. Het niveau van de cursus is beginner met weinig tot geen ervaring met de beoordeling van geluid als gezondheidsrisico.
Mw.ir. R.(Rita) Slob, senior medisch milieukundig adviseur. GGD Rotterdam.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.