Dit is éen avond uit een serie van drie nascholingen over actuele thema’s in de bedrijfsgezondheidszorg.De avonden worden geleid door prof. dr. Hulshof. Wil je de nieuwste inzichten horen over arbeid en duurzame inzetbaarheid, oftewel ‘capability’? En wil je kennismaken met een instrument waarmee je die inzichten in de praktijk kunt vormgeven? Lees dan meer over deze boeiende, geaccrediteerde module.
Deze module wordt georganiseerd in samenwerking met het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid. Je kunt de module volgen als bij- of nascholing.
Klik hier voor het programma van de Topclass op 2 oktober 2017 over Capability.
In de Topclasses staat de arbocuratieve zorg centraal. Hoe krijgt het thema arbeid meer aandacht in de zorgketen? Hoe stimuleren wij betere samenwerking tussen de specialist en bedrijfsarts in therapie en begeleiding van patiënten en werknemers? We doen dit door elke keer een topspecialist uit te nodigen. Hij of zij geeft ons inzicht in actuele klinische ontwikkelingen van een bepaald onderwerp, met vernieuwde aanpak, therapie en begeleiding in de zorg. Daarbij dagen we de specialist uit om de relatie te leggen naar arbeid en reïntegratie in werk.
Een bedrijfsarts of klinisch arbeidsgeneeskundige presenteert interventies en aanpak vanuit de bedrijfsgezondheidszorg, of een verzekeringsarts vertelt over claimbeoordeling. Tot slot belicht prof. dr. Carel Hulshof welke (multidisciplinaire) richtlijnen of andere kennis- en handelingsinstrumenten hierbij beschikbaar zijn. Prof. dr. Hulshof is mede vanuit het Kwaliteitsbureau NVAB aanwezig. Op deze avonden krijg je dus een compleet beeld over het onderwerp naar de stand der wetenschap en praktijk.
Tijdens een interactief hoorcollege geeft prof. dr. Jac van der Klink, bedrijfsarts en psycholoog, en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, zijn visie op ‘capability’: arbeid en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast presenteren onderzoekers en sprekers vanuit Tranzo, Wetenschappelijk Centrum voor Zorg en Welzijn, praktische voorbeelden en resultaten vanuit diverse perspectieven.
Voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen (geregistreerd en in opleiding) en arboprofessionals die hun vakkennis “up-to-date” willen houden en graag meedenken en discussiëren over de toekomst van ons vak.
Diploma basisarts BIG geregistreerd. Voorafgaand aan de module neem je de studiehandleiding en de literatuur op de Digitale Leeromgeving (DLO) door.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Voor een overzicht van andere Topclasses, zoek op Topclass Arbeid en gezondheid.
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.